Presies Watertechniek
wordpress stats plugin
Buurtweg 32, 2244 AE Wassenaar
+31 (0)6 3382 6681
Ma-Vr: 08:00 - 17:00

De Voorbereiding

We hebben voor dit project de opdracht gekregen een zwembad te ontwerpen die het bestaande polyester exemplaar zou gaan vervangen.

We hebben gekozen voor een betonnen bak met aan twee zijden een overloopgoot. verder bevat het bad een kwartronde geintegreerde whirlpool met een capaciteit van 8 tot 10 personen en een inlooptrap in de andere hoek. Door deze keuze blijft er voldoende ruimte over om over de andere helft van het zwembad lange banen te kunnen trekken. op deze manier is er voor iedereen iets te beleven.

De Realisatie

Na het slopen van de oude polyester kuip is de betonbak gebouwd en voorzien van alle leidingen en doorvoeren. nadat deze fase is afgerond hebben we het bad overdekt en is de whirlpool en inlooptrap geplaatst, waarna het gehele bad is uitgestuct en voorzien van een waterdichte coating. en uiteindelijk is de overloopgoot geplaatst en het tegelwerk gezet.

In de tussenliggende periode is ook de technische installatie aangepakt en geüpdatet naar de eisen van deze tijd. de huidige zwembadregeling hebben we aangepakt en opnieuw geprogrammeerd. Omdat het bad is voorzien van tientallen automatisch werkende afsluiters, en het systeem geheel anders functioneert dan voor de nieuwbouw bleek dit wenselijk.

Tot slot hebben we een chemieregeling geplaatst die geheel automatisch de zuurgraad en het chloorgehalte meet en corrigeert.

Na de keuring van de provincie bleek officieel dat het bad aan alle regels van de WHVBZ-VLAREM te voldoen en kon worden geopend voor publiek