Presies Watertechniek
wordpress stats plugin
Buurtweg 32, 2244 AE Wassenaar
+31 (0)6 3382 6681
Ma-Vr: 08:00 - 17:00

De Voorbereiding

In opdracht van de materiaalleverancier en zwembadeigenaar hebben wij een project gerealiseerd waarbij behalve de gebruikelijke zaken ook diverse instanties een duit in het zakje moesten doen.

Hoewel een privè zwembad bij ons aan hoge eisen voldoet, moet een (semi)openbaar zwembad aan een keur aan veiligheid en hygiëne eisen voldoen. Deze in de WHVBZ/VLAREM regelgeving wordt gecontroleerd op naleving en heeft regels voor vrijwel ieder onderdeel van het zwembad.
Aan ons de opdracht het bad geheel te laten voldoen en op te bouwen zodat het bad goedgekeurd zou worden en aan de klanten ter beschikking kon worden gesteld.

qfitness-rechtsboven

De Realisatie.

Hoewel ieder bad een bak met water en een filterinstallatie is, heeft een (semi)openbaar (binnen)bad een aantal geheel eigen problemen.

In samenwerking met de aannemer is de positie van het bad bepaald en gerealiseerd. Voor suppletie en bijvullen is een zogenaamde breaktank geplaatst. Deze zorgt voor een strikte scheiding van riool en zwembadwater terwijl water van het zwembad wel kan worden geloosd op het riool. Tevens zorgt deze ervoor dat het bad wel kan worden bijgevuld, maar nooit zwembadwater kan terugslaan op het leidingnetwerk.

Ook is het bad voorzien van een automatisch chloor/pH systeem op basis van vrijchloor meting. Deze voorgeschreven methode zorgt voor een optimale desinfectie met een minimaal chloorverbruik.

Deze en andere belangrijke veiligheidsystemen zorgen ervoor dat het bad de keuring met vlag en wimpel doorstond.