Presies Watertechniek
wordpress stats plugin
Buurtweg 32, 2244 AE Wassenaar
+31 (0)6 3382 6681
Ma-Vr: 08:00 - 17:00

850x450-02

BRON- OF OPPERVLAKTEWATER

Omdat de capaciteit welke gevraagd wordt door de beregeningspomp meestal te groot is voor de waterleiding moeten we op zoek naar een alternatieve waterbron.

Deze zal vrijwel altijd bestaan uit twee opties:

* Oppervlaktewater als een sloot of waterweg.
* Het boren van een bron.

Om u een idee te geven van de beide opties zal ik beide opties uiteenzetten.
Hoewel beide opties een goede keuze kunnen zijn, heeft ieder zijn voor en nadelen welke we ter plaatse met u kunnen afwegen om zo tot de beste keuze te komen.

Oppervlaktewater

Oppervlaktewater heeft meteen als grote vraag of het überhaupt aanwezig is, en in welke hoeveelheid en kwaliteit. Wanneer u niet over de mogelijkheid beschikt gebruik te maken van een sloot of waterweg op of grenzend aan uw grond, is deze optie bij voorbaat al afgewezen. Is dit wel het geval, zullen we de kwaliteit van de watergang moeten bepalen. Er moet voldoende water beschikbaar zijn, ook in droge perioden als u het water het hardste nodig heeft.

Oppervlaktewater heeft de volgende voor en nadelen indien voldoende beschikbaar:

+ Goedkoop in aanleg.
+ Snel aan te sluiten.
+ Minimale kans op ijzer in het water
- Kan onprettig ruiken
- Niet altijd (voldoende) beschikbaar.
- Heeft meer onderhoud nodig dan een bron

De Bron

Een bron is een verticale boring in de grond waarbij een buis wordt geplaatst naar de gewenste diepte. Deze buis is voorzien van sleuven en filterkous. Het grondwater vult de buis en wij kunnen dit vervolgens oppompen om zodoende te gebruiken voor irrigatie doeleinden.

De voor en nadelen van een bron:

+ Altijd voldoende beschikbaarheid van water.
+ Vrijwel onderhoudsvrij.
+ Hoge waterkwaliteit.

- Water kan soms wat sporen van ijzer bevatten.
- Duurder in aanschaf.
- Arbeidsintensiever in aanleg.

Voordelen van deze service

Bij de aanleg van een beregening is vaak meer water nodig dan de kraan kan leveren. Hiervoor zijn meerder opties welke wij voor u kunnen verzorgen.

  Zowel een oppervlaktewaterpomp als een bron kunnen wij voor u verzorgen
  Degelijke merken
  Goed advies op locatie
  Snelle installatie
  Aanleg door ervaren vakmensen

Door onze jarenlange ervaring en klantgerichte werkwijze kunnen wij snel inspringen op de wensen en eisen van onze klanten. Dit maakt ons tot een keuze waar u geen spijt van zult krijgen!
Door de opgebouwde jarenlange ervaring zijn wij in staat vrijwel iedere reparatie in eigen beheer uit te voeren. Hierdoor kunt u zorgeloos genieten en het werk aan ons overlaten.
Wij willen u als klant bijstaan en bouwen aan een langdurige relatie. Door onze informele instelling en enthousiasme zijn wij een prettige partij In de komende jaren willen wij ons klantenbestand verder uitbreiden en zo in combinatie met onze webshop en hoveniersafdeling werken aan de toekomst.
Geïnteresseerd in deze service? Maak een afspraak