Voorjaar!

De tijd dat het weer een beetje gaat kriebelen.

Het weer wordt beter, de zon gaat schijnen en het gaat weer tijd worden om de tuin klaar te maken voor het zomerseizoen.

Als onderdeel hiervan zal ook de beregening moeten worden opgestart, en het zwembad geopend, nagekeken en gereinigd moeten worden. Aan dit laatste zal ik hier wat aandacht besteden.

Om een prettig en zorgeloos zwemseizoen te hebben, is de start bijzonder belangrijk. Om te voorkomen dat het een eeuwigheid duurt voor het zwembad klaar is voor de warme dagen, zorgen wij al in de eerste twee dagen voor blauw zwemwater. Het winterdek wordt verwijderd, en de lamellen-afdekking gereinigd om te zorgen voor een optimaal rendement van de solar-lamellen. Ondertussen zullen wij de chemische samenstelling van het zwembad bekijken en corrigeren om te zorgen voor helder en schoon water.

Als volgende stap zal de technische installatie worden nagekeken en opgestart. Eventueel kapotte onderdelen worden vervangen of in kaart gebracht waarna we de installatie opstarten en de zaak de tijd geven een tijd te filteren.

Nu breekt het moment aan om het bad te reinigen. Wanden worden geborsteld, blad verwijderd en het vuil opgezogen van de bodem. Op deze manier is in korte tijd uw bad weer klaar voor het nieuwe zwemseizoen.

Heeft u al eens een onderhoudscontract overwogen? Zorgeloos zwemmen in veilig en schoon zwemwater, tegen een voordelig tarief. Vraag er eens naar, wij bespreken dit graag met u.