Presies Watertechniek
wordpress stats plugin
Buurtweg 32, 2244 AE Wassenaar
+31 (0)6 3382 6681
Ma-Vr: 08:00 - 17:00

Als specialist op het gebied van watertechniek in de tuin, leggen wij ook verschillende soorten irrigatiesystemen aan.

U moet hierbij denken aan irrigatiesystemen voor tuinen, sportvelden, paardenbakken, (dak)terrassen, tennisbanen en vrijwel iedere andere toepassing van beregening.

We maken alleen gebruik van professionele beregeningsproducten van gerenommeerde merken. U zult versteld staan van de mogelijkheden om zelfs de moeilijkst bereikbare plaatsen toch van water te voorzien.

TUINBEREGENING

De meest voorkomende vorm van beregenen is de tuin. Hoewel met de tuinslang rondlopen vlak na de aanleg van uw tuin heerlijk ontspannen kan zijn, er komt een moment dat u uw aandacht liever besteedt aan iets anders dan watergeven. Zeker bij een grote(re) tuin kan dit veel tijd in beslag nemen om nog maar te zwijgen over het watergeven tijdens uw vakantie.
Zijn uw buren echt wel zo begaan met uw nieuwe heesters, of kijken ze toch liever naar hun favoriete programma op de televisie?

Een automatische beregening kan u van deze zorgen verlossen.
Voor de tuin wordt een duidelijk beregeningsplan gemaakt waarop bepaald wordt waar welke sproeiers worden gesitueerd. De tuin wordt afhankelijk van vochtbehoefte en afmetingen in verschillende sectoren opgedeeld. Ook wordt door gebruik te maken van de juiste sproeikoppen de beregening zo onzichtbaar mogelijk gemaakt. Het gras wordt voorzien van popup sproeiers die verzinken in de grasmat en omhoog komen wanneer de beregening aan gaat. Door in de borders gebruik te maken van bijvoorbeeld heesterkoppen wordt een goede waterverdeling gerealiseerd zonder planten plat te spuiten.
Na de aanleg kan doormiddel van een eenvoudig te bedienen beregeningscomputer de sproeitijd worden ingesteld en kunt u met een gerust hart op vakantie. Of dit nu voor een midweek of een half jaar is, uw tuin wordt van voldoende water voorzien.

Ook voor reparatie of uitbereiding aan uw bestaande beregening kunt u bij ons terecht.

Sportvelden, paardenbakken en tennisbanen.

Hoewel deze beregeningen in werking niet veel verschillen van de beregening in een tuin zijn er toch een aantal zaken die anders worden aangepakt.

Bij deze beregeningen wordt meestal gebruik gemaakt van grotere sproeikoppen. Dit resulteert in een juiste afstemming van waterbron, pomp en leidingwerk. Maak gerust eens een afspraak voor een goed advies en een vrijblijvende prijsopgave.

.

TERRASSEN

Oke, u heeft geen tuin. Maar wel een (dak) terras of balkon. Of misschien wel allebei! Ook voor een mooi dakterras kan het zo zijn dat u zorgen heeft over de fleurige potten en bakken tijdens uw afwezigheid. Of wellicht zit u liever op het terras dan dat u water aan het geven bent.

Wij hebben een systeem ontwikkeld waarbij ook uw terraspotten voorzien worden van voldoende water.
Door gebruik te maken van hele kleine vernevelaars of druppelaars kan zonder overlast gedurende de ingestelde periode water gegeven worden. Dit kan gewoon door gebruik te maken van leidingwater.

Neem eens contact op voor de mogelijkheden en wij geven graag een demo.

AANLEG VAN DE BEREGENING

Hoewel de aanleg van een beregening gepaard gaat met sleuven graven en rommel in de tuin zullen wij ons altijd tot het uiterste inspannen om uw eigendom weer in perfecte staat achter te laten.
Bestaande tuinen proberen we zo weinig mogelijk met groot materieel te betreden (voor zo ver mogelijk) en wij zullen van te voren duidelijk met u bespreken hoe we de situatie gaan aanpakken. Wanneer de aanleg van de beregening in combinatie met de aanleg van de tuin gebeurt, beschikken we over graafmachines en kettinggravers, maar uiteraard gaan we in uw reeds aangelegde tuin voorzichtig te werk wat kan resulteren in handwerk.

BRON- OF OPPERVLAKTEWATER

Omdat de capaciteit welke gevraagd wordt door de beregeningspomp meestal te groot is voor de waterleiding moeten we op zoek naar een alternatieve waterbron.
Deze zal vrijwel altijd bestaan uit twee opties:
* Oppervlaktewater als een sloot of waterweg.
* Het boren van een bron.
Om u een idee te geven van de beide opties zal ik beide opties uiteenzetten.
Hoewel beide opties een goede keuze kunnen zijn, heeft ieder zijn voor en nadelen die we ter plaatse met u kunnen afwegen om zo tot de beste keuze te komen.

Oppervlaktewater
Oppervlaktewater heeft meteen als grote vraag of het überhaupt aanwezig is, en in welke hoeveelheid en kwaliteit. Wanneer u niet over de mogelijkheid beschikt gebruik te maken van een sloot of waterweg op of grenzend aan uw grond, is deze optie bij voorbaat al afgewezen. Is dit wel het geval, zullen we de kwaliteit van de watergang moeten bepalen.
Er moet voldoende water beschikbaar zijn, ook in droge perioden als u het water het hardste nodig heeft.

Oppervlaktewater heeft de volgende voor en nadelen indien voldoende beschikbaar:

+ Goedkoop in aanleg.
+ Snel aan te sluiten.
+ Minimale kans op ijzer in het water
- Kan onprettig ruiken
- Niet altijd (voldoende) beschikbaar.
- Heeft meer onderhoud nodig dan een bron

De Bron

Een bron is een verticale boring in de grond waarbij een buis wordt geplaatst naar de gewenste diepte. Deze buis is voorzien van sleuven en filterkous. Het grondwater vult de buis en wij kunnen dit vervolgens oppompen om zodoende te gebruiken voor irrigatie doeleinden.

De voor en nadelen van een bron:

+ Altijd voldoende beschikbaarheid van water.
+ Vrijwel onderhoudsvrij.
+ Hoge waterkwaliteit.

- Water kan soms wat sporen van ijzer bevatten.
- Duurder in aanschaf.
- Arbeidsintensiever in aanleg.

Geïnteresseerd in deze service? Maak een afspraak